úterý 15. prosince 2015

Linecké tak trochu jinak

V rámci mojí choroby, která se jmenuje "v žádném případě nepeču dle receptu", jsem si opět upravila klasické linecké a je luxusní, mnohem lepší než to co znám z obchodu.


Celozrnné linecké

50g špaldové celozrnné
30g pohankové (můžete dát ale i jen pohankovou nebo jen špaldovou)
80g celozrnné pšeničné
100g mletých mandlí nebo lískových oříšků (já dávala tento rok lískové)
100g tuku
30g třtinového cukru (měla jsem rapaduru)
1 vejce
špetka skořice, citronová kůra, vanilková tresť

Postup
Klasika jako u každého lineckého. Všechno smíchat, nechat odležet v lednici, vyválet, vykrájet a péct asi 7min v troubě vyhřáté na 170°C.
Slepovala jsem rybízovou marmeládou od kamarádky. Mňam


Žádné komentáře:

Okomentovat