středa 23. září 2015

Pečené měsíčky z dýně a batátů s kozím tvarohem

Asi nejjednodušší recept na úpravu dýně ...a luxusní

PEČENÁ DÝNĚ a BATÁTY

Hokkaidó dýni zbavíme semínek, nakrájíme na měsíčky (slupky se nebojíme, ona změkne) a dáme do pekáčku.
Batáty taktéž nakrájíme na měsíčky, můžeme ochutit nějakým grilovacím kořením nebo bylinkovou solí. Obojí dáme péci klidně na 200°C  až bude obojí krásně upečené. Můžete je taktéž ugrilovat.

KOZÍ DIP
(ano, název dip zní vlastně neobvykle, ale na lepší jsem nepřišla)
kozí žervé nebo kozí tvaroh
dýňový olej
sůl, pepř

Žervé nebo tvaroh vyšleháme s trochou dýňového oleje, dochutíme solí a pepřem. Dip bude krásně zelený a jeho nakyslá chuť se bude úžasně doplňovat se sladkostí dýně a batátů.

Dobrou chuť






Žádné komentáře:

Okomentovat