neděle 22. března 2015

Špaldové sušenky s brusinkami a slunečnicí

Tohle je můj oblíbený a vychytaný recept, vznikl opět z takové improvizace a pokusu udělat dceři nějakou zdravou svačinku. Tyto sušenky dělám už leta a nikdy se mi neomrzí. Dají se totiž krásnně obměňovat

RECEPT NA ŠPALDOVÉ SUŠENKY S BRUSINKAMI 

100g másla (rostlinného tuku)
100g jemných a nejlépe mletých ovesných vloček
120g špaldové mouky
2 PL chia semínek (mohou a nemusí být)
80g nějakého sladkého sirupu, medu nebo sladu (při použití medu budou sušenky trochu tvrdší)
1 vejce (možno nahradit 1PL mletého lněného semínka na chvíli namočeného)
1 čl kypřícího prášku do pečiva (používám bezfosfátový, na trhu už je více značek)
špetička soli
100g slunečnicového semínka*
2 hrsti brusinek*

*zde prostor pro vlastní kombinace, místo slunečnice můžete použít mandle či své oblíbené oříšky, místo brusinek pak třeba rozinky nebo nesířené meruňky nakrájené na malé kostičky

POSTUP
Je u mne jako vždy jednoduchý.
Smíchejte prášek do pečiva s moukou a vločkami.
Vymíchejte máslo se sirupem či medem a vajíčkem. Poté obě směsi smíchejte.
Nakonec vmíchejte slunečnici a brusinky.
Pokud vám těsto nepřijde dost husté, dejte ho na chvíli do lednice, pak se s ním lépe pracuje.
Na plech s pečícím papírem tvarujte takové hromádky (nebo udělejte větší kuličky, které rozplácnete)
Pečeme při 150°C asi 20min




Žádné komentáře:

Okomentovat