Ingredience často dávám jednoduše odhadem, tak se omlouvám za nepřesný popis
dýně hokkaido (samozřejmě ne celá)
slunečnicová semínka (mohou být i předem namočená či dokonce naklíčená)
sušená rajčata (na chvíli namočená)
kapie
petrželka či jiné bylinky
štýrský dýňový olej
sůl nebo tamari
sůl nebo tamari
Dýni hokkaido není třeba loupat, její slupka vařením i pečením změkne, takže ji jen vydlabeme, nakrájíme na měsíčky a upečeme. Na pomazánku ji tolik nepotřebujeme, takže nám stačí kousek, zbytek si dáte třeba do špaldového rizota nebo uděláte polévku (z pečené dýně je ještě lepší než z klasicky vařené).
Poté dýni rozmixujeme s trochou soli nebo tamari a štýrským olejem.
Sušená rajčata předem trochu namočíme, nakrájíme na kousky, kapii taky nakrájíme, petrželku nasekáme nadrobno a smícháme všechny suroviny.
Nejlépe chutná na opečeném chlebu či housce (zde zdobená polníčkem a mungo klíčky)
Žádné komentáře:
Okomentovat